városfejlesztés

Kik vagyunk? Miért vagyunk?

InnoGeo Kft.

Az InnoGeo Kft-t az Aquaplus Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft, az Árpád Agrár Zrt, a Geotermikus Koordinációs és Innovációs Alapítvány, a Homokkert Kistérségi Integrációs Közhasznú Társaság, a Mórakert Zöldség Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet és a Szegedi Tudományegyetem alapította négymillió forint törzstőkével természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés főtevékenységgel. Ügyvezetője Dr. Kóbor Balázs, geológus.

Érthetetlen biomassza-beruházásra készülnek Szegeden

A lakossági fórumra Ménesi Imre képviselő, Szabó Sándor városi kabinetfőnököt, Bohács György, országgyűlési képviselőt és Kóbor Balázs független szakértőt hívta meg a lakók tájékoztatása érdekében.

Lakossági fórumot hívott össze Ménesi Imre szegedi képviselő Szegeden egy új energetikai beruházás megtárgyalása érdekében. Az eseményen 100 főnél többen vettek részt, igen csípős hangulatban. Egy új a távhőellátást támogató projekt értelmében ugyanis egy biomassza-erőműlétesítésre kerülhet sor Szeged lakótelepekkel zsúfolt negyedének központjában.

Hatalmas megújuló energiaprogram indul Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem klinikakertjében vette kezdetét tegnap Szeged város első, sok tízezer ember életét érintő termálenergetikai beruházása, amelynek során az új klinikaépület mellett számos egyetemi ingatlan is földhőfűtéssel lesz ellátva.

A Szegedi Tudományegyetem klinikakertjében vette kezdetét tegnap Szeged város első, sok tízezer ember életét érintő termálenergetikai beruházása, amelynek során az új klinikaépület mellett számos egyetemi ingatlan is földhőfűtéssel lesz ellátva. A munkálatok első fizikai lépéseit ünnepélyes megnyitó keretében volt lehetőségünk megtekinteni, ahol számtalan kérdéssel faggattuk a szakértőket.

Geotermika: A város érdektelen, az egyetem példát mutathat

Dr. Kóbor Balázs szerint a város érdektelen, de az egyetem példát mutathat

Az orosz gázpiaccal szembeni kiszolgáltatottságunkat csak úgy lehet kivédeni, ha mielőbb az alternatív energiaforrások felé fordulunk - figyelmeztet a szegedi InnoGeo Kft. ügyvezetője. Az SZTE-n is oktató Kóbor Balázs szerint a megyeszékhely számára legkézenfekvőbb megoldásként a termálenergia kiaknázása kínálkozik.

Feliratkozás városfejlesztés csatornájára

Lépjen be a Geotermikus Klaszterbe

Csatlakozzon Ön is a Dél-alföldi Termálenergetikai Klaszter partnerhálózatához és vagyen rész termálenergetikai projektjeinkben szakértőként, kivitelezőkét, vagy kutatatóként.

Érdekel

Ha nem óvjuk meg vízbázisainkat, a termálenergetikai lehetőségeinket is tönkretesszük.

Dr. Kóbor Balázs
InnoGeo Kft.