Rólunk

Alapítók

Az InnoGeo Kft-t az Aquaplus Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft, az Árpád Agrár Zrt, a Geotermikus Koordinációs és Innovációs Alapítvány, a Homokkert Kistérségi Integrációs Közhasznú Társaság, a Mórakert Zöldség Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet és a Szegedi Tudományegyetem alapította.

Misszió

A geotermikus energiafelhasználás kutatási, fejlesztési, ipari és régiós felhasználói annak érdekében hozták létre a non-profit céget, hogy közösen részt vegyenek olyan geotermikus technológia-fejlesztő és környezetvédelmi hálózat és központ létrehozásában, valamint effektív hálózatmenedzsment felállításában, amely képes a termálenergetikával kapcsolatos régiós fejlesztések koordinálására, a gyakran ellentétes gazdasági, technológiai és környezeti szempontok közötti egyensúly kialakítására, a kutatóhelyek és a felhasználók közötti innovációs fejlesztések, igények kétirányú közvetítésére, a geotermikus energiát hasznosító ágazatok, cégek, önkormányzatok számára szaktanácsadási tevékenység végzésére, geotermikus hő- és vízkivétel régiós kitermelési és környezeti monitoringjának elvégzésére. A cég négymillió forint törzstőkével természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés főtevékenységgel alakult 2008 januárjában, ügyvezetője Dr. Kóbor Balázs.

Az alapítók célkitűzése a cég létrehozásával a geotermikus energia régiós használatát megalapozó kutatási, technológiai, és a speciális helyi körülményekre adaptált műszaki háttér megteremtésén túl, annak eredményeit felhasználva a régiós geotermikus ipar fejlesztése, megerősítése, piacképes és exportképes késztermékek, technológiák előállításának és az arra települő ipari vertikum kiépítésének elindítása – különös tekintettel a K+F tevékenységet is végző, gazdaságilag jól prosperáló, helyi K+F tevékenységen alapuló kaszkád-rendszerű technológiát terjesztő-értékesítő kis- és középvállalkozásokra. E tevékenységeken keresztül a cég a régiós geotermikus és alternatív energiagazdálkodó középfokú és felsőfokú szakképzés beindítását is elő kívánja segíteni.

A cég a Szegedi Tudományegyetem spin-off vállalkozása, mely a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség tagjaként a Szegedi Tudományegyetem hivatalos egy személyes képviselője, egyben a régiós geotermikus fejlesztési programok RIÜ koordinátora. A cég és szakemberei jelentős tapasztalattal rendelkeznek a geotermikus projektek generálásában, tervezésében és kivitelezésében. Ezek közül legfontosabb az országban elsőként sikeres KEOP4.1.1 pályázati projekt a Mórahalmi geotermikus kaszkádrendszer kidolgozása, illetve a Komplex geotermikus energiahasznosítás és közös magyar-szerb termálvízbázis-monitoring tervezése (HUSER0602/086), a Szakmai szolgáltató és innovációs transzfer-hálózat kiépítése a termálvíz és a geotermikus energia fenntartható dél-alföldi hasznosításáért (DA_HALO_06/007) és a Termálenergia-fejlesztési projektrendszer a Dél-alföldi régióban projektek generálása, illetve lebonyolításukban való részvétel.

Kapcsolat

InnoGeo Kft.
6720 Szeged, Dugonics tér 13.

Lépjen be a Geotermikus Klaszterbe

Csatlakozzon Ön is a Dél-alföldi Termálenergetikai Klaszter partnerhálózatához és vagyen rész termálenergetikai projektjeinkben szakértőként, kivitelezőkét, vagy kutatatóként.

Érdekel

Ha nem óvjuk meg vízbázisainkat, a termálenergetikai lehetőségeinket is tönkretesszük.

Dr. Kóbor Balázs
InnoGeo Kft.